Red, White & Royal Blue av Casey McQuiston

Under augusti deltar jag i en utmaning på Instagram som går ut på att läsa romance med mångfald. Fantastiskt initiativ! Varje vecka har ett eget tema och under vecka två var det HBTQ+. Red, White & Royal Blue låg lägligt och väntade i min TBR-vagn.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Red, White & Royal Blue

USA har äntligen fått sin första kvinnliga president och hennes son Alex är hela nationens gullegris, född i Texas till arbetarklassföräldrar och med mexikansk pappa. Han njuter av livet och siktar på att bli yngsta politiker i kongressen och allt flyter på tills han träffar Henry, prins och arvtagare till brittiska kronan. Ingen kan göra Alex mer lättretlig och arg än Henry. Men på grund av de båda nationernas relationer så tvingas de att visa upp en vänskaplig fasad. Tills Henry en kväll kysser Alex och tvingar honom att ompröva sina känslor, sin sexualitet och sin framtid.

Alltså den här boken är SÅ fin och den målar upp en så vacker bild av hur världen skulle kunna vara. Jag tycker det är underbart att läsa om en kvinnlig president som efterträdare till Obama. Det finns en scen i boken där de pratar om att det finns barn som bara upplevt en svart och en kvinnlig president! Önskar att det hade varit sant. Och så har vi två av de mest inflytelserika personerna i västvärlden som får lov att skapa historia och ge en publik röst till människor som älskar utanför normen.

Så jag älskar den här boken för dess budskap. Det är också en väldigt välskriven bok och en ljuvlig kärlekshistoria som har nog med hinder för en livstid och som ändå får ett väldigt gulligt HEA. Det enda minus jag ser med boken är att som svensk läsare har jag ganska svårt att hänga med i de delar som beskriver det politiska systemet i USA, vilket gör att läsflytet ibland haltar lite. Men vad är det i det stora hela, inte mycket.

Fakta:

Förlag: St Martin’s Press 
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 432

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*