Recipe for Persuasion av Sonali Dev

Jag köpte den här boken av tre anledningar. 1. Supersnyggt omslag. 2. Del två i en serie där jag gillade del 1 jättemycket; Pride, Prejudice, and Other Flavors. 3. Det är en retelling av Jane Austens Övertalning. Jag har tydligen extremt dålig koll på storyn i Övertalning för jag tänkte inte på det överhuvudtaget när jag läste boken men det gjorde inget.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Recipe for persuasion

Ashna är kock och driver sin avlidna fars restaurang. När den var ny var det en nyskapande och känd indisk restaurang men nu är den sliten, ofta tom, och menyn har inte förändrats på år. För att få medel att rädda sin restaurang deltar Ashna i ett tävlingsprogram på TV där kockar tävlar tillsammans med kändisar.

Rico har på grund av en knäskada blivit tvungen att lägga sin extremt framgångsrika fotbollskarriär på hyllan. Med plötslig tid för reflektion vill han äntligen få closure med den enda kvinnan han någonsin älskat, sin ungdomskärlek… yes you guessed it, Ashna. För att komma henne nära ställer han upp i samma tävlingsprogram. Det blir ett omvälvande möte som tvingar dem att ta tag i många plågsamma minnen och beslut.

Det här är en bok som tar upp många viktiga och känsliga frågor så beware. Utöver en fin kärlekshistoria mellan Ashna och Rico så berör deras familjehistorier ämnen som självmord och våld i nära relationer. Och för mig är det här en bok som är stark just i detta avseende, bra karaktärer, bra skrivet, tar upp viktiga frågor. Jag gillar verkligen romance som tar upp större frågor än den individuella relationen. När jag får läsa om frågor som feminism, sexualitet, kroppsideal, rasism eller andra strukturella frågor kopplade till det individuella perspektivet så lyfter det verkligen läsningen för mig. Men i den här boken överskuggar det nästan själva romancen och dessvärre är tempot lite för långsamt, pga att kapitlena hoppar mellan karaktärer utöver Ashna och Rico och även i tid. Men Sonali Dev kan definitivt berätta en historia och jag tror att hennes nästa bok är en retelling av Förnuft och känsla och ja, jag kommer läsa den!

Fakta:

Förlag: William Morrow
Utgivningsår: 2020
Format: Häftad
Antal sidor: 431 (exkl. bonusmaterial)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*