Queen Move av Kennedy Ryan

Jag följer till 99% andra bokkonton på Insta så det råder inte brist på boktips och mycket går mig bara förbi. Men när jag läser slowburn, second chance och romance i samma mening då klickas boken hem direkt! Det var så jag kom att läsa Queen Move av Kennedy Ryan.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Kimba och Ezra har känt varandra sen de var bebisar och deras familjer bodde grannar. De växer upp ihop och är oskiljaktiga men precis när deras vänskap är på väg att utvecklas till en spirande romans händer det något mellan deras föräldrar och från en dag till en annan förlorar de kontakten. Ezras familj flyttar och åren går. När Kimba och Ezras vägar åter korsar är det som att tiden har stått still. Men allt är inte lika enkelt när man är vuxen. Kimba har en lysande och extremt krävande karriär som politisk rådgivare och kampanjledare och Ezra har barn med en annan kvinna.

Det här var en njutning att läsa! Jag är ju så svag för böcker där man får följa ett par som tonåringar med den där första pirrande kärleken och sedan se dem hitta tillbaka till varandra som vuxna. Så romantiskt! Det är så mycket bra i den här boken. Kimba är ett politiskt geni och fantastisk på sitt jobb utan att bli kaxig. Som svart kvinna i en manlig värld har hon fått kämpa för det hon har. Ezra är sympatisk, omtänksam och en fin pappa men har haft svårt att finna sin plats i världen som svart och halvjudisk. Kemin dem emellan är elektrisk! Boken tar upp frågor om identitet, otrohet, barnlöshet och fördomar och det kan på papper se ut som för mycket men det funkar!

Det enda negativa jag kan säga är att språket stundtals är lite för teatraliskt och känslosamt för mig, en gnutta humor och distans hade varit pricken över i:et. Men well done Kennedy Ryan, well done! Det här var den bästa romance jag läst på ett bra tag!

Fakta:

Förlag: Blue Box Press
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Google Books
Antal sidor: 300