Pumpkinheads av Rainbow Rowell & Faith Erin Hicks

Jag jobbar mig igenom Rainbow Rowells utgivning och det är ett jobb som jag tycker att alla borde ta sig an! Senaste insatsen var att läsa serien Pumpkinheads illustrerad perfekt av Faith Erin Hicks.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Pumpkinheads

Deja and Josiah jobbar extra varje höst på the pumpkin patch vilket är som en gård och nöjesfält kombinerat, totalt dedikerat åt pumpor. Halloween är självklart säsongsfinalen och höstens sista jobbhelg. För de bästa vännerna är det också sista året innan de ska bege sig av till collage och Deja är fast besluten att göra det mesta av deras sista dag. Hon har en plan för att se till att Josiah äntligen pratar med tjejen som han har suktat efter alla säsonger de jobbat ihop. Fast är det verkligen henne Josiah vill vara med?

Hela storyn utspelar sig under deras sista arbetsdag då de skolkar och istället upptäcker alla attraktioner och matstånd på the pumpkin patch samtidigt som de letar efter tjejen som Josiah så länge trånat efter. De pratar om allt de upplevd de år de jobbat ihop, deras vänskap och framtidens oklarhet.

Det här är en väldigt fin historia. Deja och Josiah skapar sig som en egen liten värld när de rör sig genom parken. Som läsare ser jag kaoset som pågår medan Deja och Josiah missar det för att de är så upptagna av varandra och vad de upplever som en milstolpe i deras liv. Serieformatet kommer verkligen till sin rätt här och som vanligt när det är Rainbow Rowell som skriver så är det karaktärerna som bär historien. Deja och Josiah är ett omaka men perfekt par! Det är gulligt och roligt och med en självklar mångfald. Den här historien passar för både yngre och äldre läsare vare sig man är en van serieläsare eller inte.

Fakta:
Förlag: Macmillan Children’s Books
Utgivningsår: 2019
Format: Häftad
Antal sidor: 224

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*