På andra sidan Hudson River av Kristan Higgins

Det här är Kristan Higgins andra bok som översätts och ges ut av Printz Publishing. Den första var Hem till Scupper Island och jag kallade den för ”en riktig pärla till feelgood” när jag skrev om den, det citatet hamnade t.o.m. på baksidan av pocketutgåvan av den (*host*skryt*). Den här gången blir jag nog inte citerad…

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - På andra sidan Hudson River

Jenny Tate är en framgångsrik designer av bröllopsklänningar. Hennes pojkvän har lämnat henne men envisas med att de och hans nya flickvän ska vara bästa vänner. För att få distans flyttar hon tillbaka till sin barndomsstad där hennes syster fortfarande bor med man och barn. Jenny hyr en lägenhet i ett hus där Leo är hyresvärd. Han fascinerar henne, han är ömsom butter ömsom flörtig, utbildad på Juilliard och ger pianolektioner hemma men spelar aldrig själv. Han är tydlig med att han inte vill ha ett förhållande så de blir vänner, nära vänner. Samtidigt som Jenny försöker bygga upp ett nytt liv, en ny bröllopsbutik rasar hennes syster Rachels liv samman.

Det här är en berättelse om två systrar som kämpar med relationer där männen i deras liv aldrig låter dem gå vidare även fast de vet att de borde. Varje gång de bestämmer sig för att ta det där steget bort så faller de tillbaka och det handlar väl om att det finns en trygghet i att veta vad man har. Att börja om kan vara läskigt. Jag är ett stort fan av Kristan Higgins. Jag läser allt som översätts av henne (hon har även gets ut av HarperCollins Nordic) men det här gången blev jag inte ”blown away”. Jag gillade verkligen relationen som växte fram mellan Jenny och Leo men jag hade svårt för Jennys relation till sitt ex och jag hade svårt för Rachels historia. Hon är hemmafru, bor i ett tjusigt hus, allt är alltid rent och fint och hon har vinet upphällt när hennes man kommer hem på kvällarna, och hon har trillingar som inte ens är pottränade…. det blev så himla amerikanskt för mig och jag kunde inte känna ngn kontakt med karaktären. Det är en mysig bok men det fick mig inte att känna alla de där känslorna som jag vill känna när jag läser en feelgood. Jag får helt enkelt hoppas att Higgins nästa bok passar mig bättre!

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 412

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*