Överlevaren av Nora Roberts

Utan att gräva allt för djupt i minnet skulle jag säga att ”Överlevaren” är min tionde Nora Roberts bok och jag skulle ändå säga att jag inte är något större Nora Roberts fan. Men med hennes gigantiska utgivning är det nästan svårt att inte ramla över henne någon gång i livet. Vilken kapacitet och disciplin denna kvinna måste besitta! Det jag har fastnat för när jag plockat upp en Nora Roberts bok är kombinationen av kärlek, lite spänning och en gnutta magi, jag är väldigt svag för magisk realism.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Överlevaren

Berättelsen tar sin utgångspunkt i en tragiskt masskjutning på ett köpcenter. Förövarna, tre tonårskillar, dör, men de tar nästan hundra personer med sig i graven. Vi får sedan följa Simone och Reed, två av överlevarna, flera år efter massakern. De hanterar smärtan på olika sätt. Simone famlar sig fram i livet och vill inte kännas vid det som hänt, hon begraver sig i sitt konstnärskap. Reed blir polis och engagerar sig i de som överlevt och läser allt som skrivs om händelsen. När flera av överlevarna, de som har utmärkt sig i pressen, dör en efter en, misstänker Reed att dödsfallen hänger ihop. Kan det vara så att det finns någon som dödar överlevare från skjutningen och i så fall vem och varför? Dog inte alla skyldiga?

Vad tycker jag då? Jag har sett flera som ger full pott till den här boken och det är en riktig bladvändare! Det är spännande hela vägen och jag gillar det alternativa perspektivet mellan Simone, Reed och förövaren. Jag hade dock gärna sett att de delar som handlar om den sorg och saknad ett sådant trauma skapar skulle gets lite mer djup och som thriller kunde den gärna fått innehålla lite mer vändningar. Det hela bli lite för enkelt, helt enkelt… För övrigt så vann jag boken hos Marie och Julias Bookclub på Instagram, tack för det!

Läsutmaning: ”En bok av Nora Roberts” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019

Fakta:

Förlag: Albert Bonniers Förlag
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 563


Ett svar till “Överlevaren av Nora Roberts”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*