Only When It’s Us av Chloe Liese

Bergman Brothers är på pappret en serie som känns svår att inte plocka upp, ett gäng bröder med svensk ursprung, känns lite exotiskt att läsa om i en amerikansk romanceserie. Only When It’s Us är första delen och jag har lite blandade känslor för den.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Only when its us

Willa kämpar med att få ihop studierna med sin satsning på att göra karriär som fotbollsspelare och samtidigt ta hand om sin sjuka mamma. När den tystlåtna killen i klassen ignorerar henne när hon ber om hjälp med föreläsningsanteckningar för att inte komma efter i klassen blir hon förbannad. När deras lärare sedan parar ihop dem för ett viktigt grupparbete är Willa och Ryders relation som frenemies officiell 🙂

Vad jag gillar (utan inbördes ordning)!

  • Positiva föräldrarporträtt (av de närvarande föräldrarna i alla fall)
  • De svenska referenserna
  • Att Ryder är döv, dvs inkluderingen och hur fint han bemöttes av vänner och familj
  • Härligt sexiga skämt och tankar om flanellskjortor, skägg och allmän skogshuggarstil
  • Willas fokus på sin egen karriär och passion för fotboll
  • Willas relation med sin mamma, fick mitt hjärta att blöda lite
  • Att varje kapitel inleds med en låttitel som matchar storyn! Det var stämningshöjande att lyssna på låtarna samtidigt som jag läste

Vad jag inte var så förtjust i…

  • Hade svårt att förstå Willas personlighet, hon har ett jättetemperament och exploderar men samtidigt kan hon inte prata om viktiga saker? Kombinationen av osäker och hetlevrad var lite svår att få ihop för mig
  • Hade också lite svårt att förstå Willas så starkt negativa känslor för Ryder inledningsvis. Var han verkligen en sån skitstövel?
  • Scenen när Ryder åker till nattklubben och bär ut en onykter Willa över axeln för att ”rädda” henne från att göra något hon skulle ångra. Hon är visserligen tacksam men nja, känns lite omyndigförklarande tycker jag.

Även om det här inte var en fullpott för mig så blev jag väldigt förtjust i Chloe Liese moderna och medvetna sätt att skriva och jag vill definitivt lära känna Ryders bröder så nästa del i serien, Always Only You, är redan inköpt!

Fakta:
Förlag: Egen utgiven tror jag
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Kindle
Antal sidor: 380

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*