November 9 av Colleen Hoover

Det här är min tredje Colleen Hoover som jag läser och jag tänker slå fast att Hoover skriver sorgliga romanceböcker med trasiga karaktärer. Så om det är din grej så har du din författare här. Det är min grej, om det görs bra och den här gången var det bara ok. Vilket visade sig vara toppen när den läses för en bokcirkel! Det fanns mycket att prata om.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - November 9

Berättelsen kretsar helt kring Fallon och Ben. De möts på en restaurang där Fallon har ännu en misslyckad träff med sin okänslige och själviske pappa. Ben som inte kan låta bli att tjuvlyssna glider in och låtsas vara Fallons pojkvän för att hjälpa henne att stå upp för sig själv. Fallon har svårt att se sitt eget värde p.g.a. en allvarlig brännskada som i förtid avslutat en lovande skådespelarkarriär. Interventionen slutar med att de spenderar hela dagen, den 9 november, no surprise, tillsammans. Men eftersom att Fallon är på väg att flytta till New York och vill stå på egna ben bestämmer de sig för att avsluta allt där och då. De byter inga telefonnummer, blockar varandra på sociala medier osv men lovar att de ska ses igen nästa 9 november och nästa. Tills de antingen får sitt happily ever after, eller inte…

Eftersom att det här är Colleen Hoover så finns det mycket bra i den här boken. Hon har ett öga för intressanta historier och twister och kan skapa drama och laddning som få. Men det finns en inbyggd svaghet i den här boken tycker jag. Nämligen upplägget med att de bara ses en dag om året. De få dagarna som boken faktiskt utspelas under gör att man inte riktigt förstår karaktärerna samt att persongalleriet är väldigt tunt. Det gör att man verkligen måste känna för huvudkaraktärerna för att känna för boken och jag gör inte riktigt det. Sen är en stor del av boken skriven som en bok i en bok, ett upplägg som jag inte heller tycker funkar av flera skäl, men som skulle innebära en del spoilers om jag gick in på dom. Lägg på det att de är typ 18 år i början och otroligt brådmogna. Antingen var jag otroligt barnslig när jag var 18 eller så är deras dialog och agerande inte fullt trovärdigt. Sen vet jag att det också finns en hel massa kritik kring hur Ben behandlar Fallon i den här boken. Att han är för kontrollerande. Och ja, vissa scener känns inte riktigt bra. Men som jag inledde med, Colleen Hoover är bra på att skapa drama och det finns det i överflöd i den här boken, sorg och trauma står i centrum och den innehåller en twist som inte ens jag såg komma (jag inbillar mig att jag är superbra på att förutse twister). Hoover har skrivit 19 böcker och jag har som sagt bara läst 3 men jag kan nog säga att hon håller en hög lästa nivå men jag skulle rekommendera att du istället läser Det slutar med oss som var riktigt bra!

Fakta:
Förlag: Atria Books
Utgivningsår: 2015
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 320

Ett svar till “November 9 av Colleen Hoover”

  1. Pingback: Joe and Clara's Christmas Countdown av Katey Lovell - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*