Nimona av Noelle Stevenson

När man väl har fått upp ögonen för serier så finns det så många pärlor! ”Nimona” hittade jag till via en väns Intagram, tack för det Rita! Idag läser jag nog faktiskt, förutom romance och feelgood, mest serier.

Bokomslag - Nimona

Handling och vad jag tycker och tänker om den

När Nimona ringer på hemma hos Lord Blackheart, superskurk till yrket, och presenterar sig som hans nya ”sidekick”, når hans kamp mot det falska ”Institution of Law Enforcement and Heroics” nya höjder. Ett institut som berövade honom hans tänkta framtid som hjälte och som bryr sig mer om makt och kontroll än lag och ordning. Nimona har krafter som ingen någonsin sett, hon kan förvandla sig till vad som helst och hon är en naturbegåvning när det kommer till smida planer och skapa kaos. Snart är det Nimona som styr och Lord Blackheart som försöker hinna med.

Det här är dels en klassisk fantasyberättelse om ont och gott men det är framförallt en fin historia om vänskap. Jag saknade lite mer djup för att jag helt skulle smälta inför karaktärernas öde, lite mer bakgrundshistoria hade behövts. Den största behållningen blir istället bilderna. De är SÅ fina och träffsäkra. Jag älskar färgerna, humorn och dramatiken i dem.

Fakta:

Förlag: Harperteen
Utgivningsår: 2015
Format: Inbunden, köpt via Adlibris
Antal sidor: 272

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*