Moti on the Water av Leylah Attar

Det finns två olika sorters människor tänker jag. De som läser somriga böcker på vintern för att längta sig bort eller de som läser somriga böcker på sommaren för att förstärka både läsningen och sommarkänslan. Jag tillhör den sistnämnda sorten (den rätta sorten? ;)) och Moti on the Water var en perfekt sommarläsning!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Moti on the water

Moti har en komplicerad relation till sin mamma som även påverkar hennes kärleksrelationer. Men när hon möter Nikos, best man på sin kusins bröllop, är hon övertygad om att han är den enda mannen som kan få hennes mammas fulla godkännande, och hon i förlängningen, sin mammas fulla kärlek. Så när hela bröllopssällskapet spenderar två veckor på en lyxkryssare i grekiska övärlden är projekt ”happily ever after” igång! Med på skeppet är dock skeppskocken Alexandros, en gud i köket som får Moti att längta efter både, frukost, lunch och middag, och nattamat och mellis och till slut är det svårt att veta om det är maten eller mannen som får hennes mun att vattnas.

Det här är en romance a la ”forced proximity” och den är ljuvlig! Jag är så förtjust i Moti och Alex som karaktärer. Moti är indisk-amerikanskt, rolig och självständig men samtidigt så lojal mot sin brokiga familj, kanske på bekostnad av sin egen lycka och så är det Alex med sin kärlek för mat, okomplicerade syn på livet och sitt gigantiska hjärta! De är SÅ gulliga tillsammans! Och sen så är det miljön och maten! I princip hela boken utspelar sig på båten och på olika grekiska öar, blått vatten och sol all the way!. Mat är visserligen en vanlig ingrediens i feelgood men det här är första gången jag läser en bok och det faktiskt vattnas i munnen på mig. Både för hur Alex lagar och tänker kring mat och hur passagerna på båten reagerar på hans mat. Applåd på det och applåd för hela läsupplevelsen som var rolig, romantisk och väldigt charmig!

Nu är ju sommaren visserligen nästan slut men du hinner läsa den om du är min typ av människa annars kan du ju läsa den när du vill 🙂

Fakta:
Förlag: Pitch73 Publishing (egenutgivning?)
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Kindle
Antal sidor: 258 (tryckt)