Meet Cute av Helena Hunting

Jag är en sucker för alla dessa charmiga illustrerade omslag som verkar vara it inom contemporary romance just nu. Så Meet Cute valde jag helt och hållet efter omslaget. Och det är jag glad för!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Meet Cute

Dax och Kailyn springer bokstavligen på varandra på collage. När Kailyn springer rakt in i Dax på väg till sin första lektion ligger hon inte bara ansikte mot ansikte med en ny klasskompis, en riktigt snygg kille utan också barnstjärnan från sin absoluta favorit TV-serie från när hon var yngre. Pinsamt är bara förnamnet. De blir vänner men efter collage tappar de kontakten och när Dax en dag kliver in på Kailyns kontor för att få juristhjälp får de chans att återknyta kontakten. Kanske kan de lösa en del konflikter som gjorde att de tappade kontakten. Tragedin är dock inte långt borta när Dax föräldrar plötsligt dör och han får vårdnaden om sin yngre syster. När en tvist mellan Dax och hans moster blossar upp om just vårdnaden kopplas Kailyn in för att bevaka systerns ekonomiska intressen under tiden.

Det finns så mycket jag gillar i den här boken. Jag gillar Dax och Kailyn. De kanske inte är de mest komplicerade av karaktärer men de är sympatiska. De hade kemi under collagetiden som aldrig utvecklades till något och nu får de en andra chans på kärlek och är det något mer jag är en sucker för så är det second chances. Jag tycker också om hur sorgen efter föräldrarna skildras både hos Dax och hans syster. Det är en riktigt fin kärlekshistoria och en riktigt fin familjeskildring. Sen finns det en sak som jag inte gillade så mycket, men det skulle vara en total spoiler om jag skrev vad det var men jag kan säga så mycket som att det handlar om vårdnadstvisten och hur den utvecklar sig. Här finns det svagheter i dramaturgin tycker jag. Men det positiva överväger helt klart det negativa så jag säger LÄS och tala om för mig vad du tycker om hur vårdnadstvisten används som plot.

Fakta:
Förlag: Piatkus Books
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 384

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*