Mannen i mitt liv av Jane Green

Mannen i mitt liv - bokomslagGabby är lyckligt gift med Elliot sen cirka 20 år tillbaka, de har två tonårsdöttrar och bor i en lugn förort. Hon är mer än nöjd med sitt liv men upplever ändå en känsla av att livet springer ifrån henne och att hon håller på att förlora en del av sig själv som hon inte är redo att släppa taget om. Så en kväll är hon ute på krogen med sina vänner och träffar en ung kille som är snygg, trevlig och som tycker att hon är rolig och sexig och får henne att känna sig ung och livlig igen. De gör inte mer än pratar men Gabby kan inte få honom ur tankarna efter den kvällen och det är början till slutet på lugnet i förorten.

Det är min tredje Jane Green och jag tror att jag börjar ringa in vad jag gillar med henne. Det är inte alltid de bästa böckerna jag läst men jag tycker att hon lyckas fånga hur relationer och människorna i dem är både motsägelsefulla, ärliga, hycklande, skeptiska, tillitsfulla och allt annat på en och samma gång. Hon berättar om gråskalorna. Och så beskriver hon te ljuvlig: ”Stark, sött, mjölkigt. Det sorts te som kan lyfta dig ur en depression, värma dig in i märgen och jaga nedstämdheten på flykten.”

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden (lånad på Järfälla Bibliotek)
Antal sidor: 326

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*