Malcolm Max av Peter Mennigen

Vad är det med det viktorianska England, och specifikt London, som lockar? Jag vet att jag inte är ensam om att fascineras av denna epok. Är det modet? Är det teknikens ännu oskyldiga upptakt? Är det ett romantiserande eller någon form av fascination av det smutsiga och råa i kontrast till vår så välorganiserade samtid?

För mig ligger det något form av rosa skimmer över denna period vilket jag vet är ologiskt för det som låg över Londons gator var mer sannolikt smog och skitlukt.

Malcolm Max - Bokomslag

Seriealbumen om Malcolm Max utspelar sig i just viktorianska London och jag gillar verkligen färgerna, kläderna och den tekniska innovationen i den här serien. Det är gravplundrare, galna uppfinnare, detektiver och halvvampyrer. Än så länge finns två delar översatt till svenska och varje del slutar med en riktig cliffhanger. Första delen läste jag i början av 2018 och gillade jättemycket. Nu läste jag precis om den inför att jag skulle läsa del två och reagerade på alla lättklädda kvinnor och möjligtvis tveksamma kvinnoporträtt. Åh, det här är verkligen en serie jag velat diskutera, jag är kluven. Är det någon som har läst?

Fakta:

Förlag: Ades Media
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden, Bibliotekslån
Antal sidor: Cirka 60 sidor i varje del

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*