Love and Other Words av Christina Lauren

Jag börjar se ett mönster i vilken typ av romance jag gillar, senaste tiden har jag nämligen dragits till böcker med ”reunion-tropes”. Alltså historier där paret har känt varandra när de var yngre, oftast tonåringar, för att sedan glida isär och sen återförenas, oftast av en slump. Love and Other Words är en sådan historia och jag slukade den!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Love and other words

Vi får följa Macy och Elliot under två tidsperioder. Dels under några år när de är tonåringar och bor grannar vid Macys landsställe och dels som vuxna efter att de över 10 år senare springer på varandra på stan. Macy och Elliot blir bästa vänner när de spenderar helger och somrar i Macys klädkammare ombyggd till bibliotek. De delar kärleken till böcker och i takt med att de blir äldre växer deras vänskap till en djup kärlek. Precis när de har tagit det där steget fullt ut och bestämt sig för att riskera vänskapen och bli pojkvän och flickvän slår ödet till och de slits isär. När de springer på varandra igen rör det till deras väl utstakade liv samtidig som det kanske för första gången på 10 år hamnar på rätt köl igen.

Det här är en så fin kärlekshistoria! Det är vemodig och sorgligt och vackert på samma gång. I de kapitel där man får följa dem som tonåringar är det så fint att se dem växa upp tillsammans, att få se deras känslor sakta växa för varandra och hur de upptäcker sin sexuella lust tillsammans. Deras kärlek till böcker värmer också hjärtat på en bokofil som jag själv. Jag gillar Macy och Elliot jättemycket, både deras tonårs-jag och deras vuxna-jag. Lite kär i vuxen-Elliot blir man också, en glasögonprydd bokälskare som är tvärsäker på sin kärlek, hello?!

Är det någon som har läst den här eller något annat av Christina Lauren? Om övriga verk håller samma kvalitet känns det som att jag kanske precis har stiftat bekantskap med ett framtida favoritförfattarskap.

Läsutmaning: ”En bok som utspelar sig under minst två tidsperioder” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019

Fakta:

Förlag: Gallery Books
Utgivningsår: 2018
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 432

2 svar till “Love and Other Words av Christina Lauren”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

  2. Pingback: Kär i karriären av Christina Lauren - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*