Löften, kyssar och varm choklad av Sofia Fritzon

Så har startskottet gått för årets läsning av julböcker! Först ut var Sofia Fritzons bok Löften, kyssar och varm choklad.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Kyssar, löften och varm choklad

Hillevi befinner sig i fjällen för att gå på sitt ex, Tims, stora inflyttningsfest. Men när hennes pojkvän bestämmer sig för att inte följa med utan istället dumpar henne vet hon inte vad hon ska göra, kan hon snabbt hitta en ny date? För hon tänker inte gå ensam på festen. Tim sårade henne en gång i tiden och hon tänker minsann visa upp en lycklig fasad. När Simon dyker upp för att hjälpa henne med att fixa duschen i stugan hon hyr visar det sig att han är gammal bekant med Tim och har inget emot att gå på festen med Hillevi.

Men det som börjar som något enkelt blir snabbt komplicerat för Simon har av en anledning inte träffat Tim och hans flickvän på flera år och gränserna mellan låtsas och riktiga känslor mellan Simon och Hillevi blir snabbt suddiga.

Det här är en relativt kort bok som utspelar sig under några dagar så historien är ganska begränsad, det handlar helt och hållet om Simon och Hillevi och deras val och omvärlden är ganska begränsad. Som tur är är Simon och Hillevi människor som det är trevligt att umgås med 🙂 Jag gillar att det inte finns några dolda agendor eller konstiga missförstånd som driver intrigen utan man får följa deras spirande relation och inre konflikter, ska de våga eller inte? Jag gillar också vinterlandskapet som målas upp. Det är snötyngda granar, snöklädda berg och i mitten av allt, varma ombonade hem där det bakas pepparkakor och umgås. Det är fint och varmt och gör sitt jobb för jag mår bra och längtar ännu mer till jul efter att jag läst ut den!

Fakta:
Förlag: Lavendel Lit
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Storytel