Läslovstips!

De senaste året har mina barn varit benhårda med att de inte vill vara med på Instagram, all heder till dem som värnar sin integritet! Så att de efter inte allt för mycket bönande från mig samlade ihop en hög med favoritböcker och ställde upp med varsin tumme värmer mitt ömma modershjärta. Så, utan inbördes ordning kommer här en hög med läslovsboktips till alla era barn, barnbarn, kompisars ungar, elever osv!

Bokhög - Barnböcker

Gummi-Tarzan av Ole Lund Kirkegaard
Den här har vi högläst många gånger! En oslipad historia med humor.

Kalle och Chokladfabriken och Jojjes ljuvliga medicin av Roald Dahl av Roald Dahl
Klassiker som håller både för högläsning och egenläsning. Ibland undrar man över Roald Dahls egna barndom med tanke på att det inte direkt kryllar av snälla vuxna i hans böcker.

Jocke Molin – apornas kusin av Helena Dahlbäck
En äldre bok som vi återkommer till titt som tätt, om kompisrelationer, att vara ny i klassen och att passa in.

Vår livfarliga trädkoja med 94 våningar och Vår supersmarta trädkoja med 104 våningar av Andy Griffiths och Terry Denton
Knasroliga böcker om två killar som bor i en trädkoja och som de bygger 13 nya våningar på för varje del i serien. Som vuxen tycker jag nog att bilderna är den stora behållningen, de kryllar av detaljer.

Dagbok för alla mina fans – På hal is av Jeff Kinney
Hela serien har lästs otaliga gånger av äldsta sonen. Hyfsat lättläst och rolig vardagsberättelser i dagboksform och med mycket bilder. När sonen fick träffa författaren förra året blev han helt starstruck och kunde inte säga ett ord.

Handbok för superhjältar av Elias och Agnes Våhlund
Spännande bokserie som är lättläst och bildrik på temat mobbning och att stå upp för de svaga.

Grodan och vännerna av Max Velthhuijs
Yngsta sonen är galen i grodor så den här fick följa med hem från bibblans sist.

Lindbergh – en äventyrlig berättelse om en flygande mus av Torben Kuhlmann
Vacker bilderbok om en liten mus som försöker ta sig över Atlanten och kämpar med att bygga sig ett flygplan. Bilderbok för alla åldrar.

Tidsresan – historien från Big Bang till idag av Peter Goes
Rikt och vackert illustrerad faktabok om mänsklighetens historia. Äldsta sonen älskar den.

Hoppas ni har fått lite inspiration till läsning! Jag låter mina barn läsa det de vill även om det ganska ofta inte överensstämmer med min egen smak för då hade det funnits mestadels fantasy i den här högen 🙂 Jag tvingar inte heller mina barn att läsa en viss tid varje dag eller liknande för jag tycker att läsning ska vara lustfyllt. De blir höglästa för varje kväll, ibland en lång stund, ibland en kort stund och varje kväll läser de även själva i sängen, precis som jag gör! Ha ett härligt läslov oavsett om ni är lediga eller inte!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*