Kärlekens lagar av Sarah Title

Det här är tredje och, så vitt jag vet, avslutande delen i Sarah Titles serie ”Librarians in Love” (alla kan läsas fristående). Hon har porträtterat tre kärleksrelationer och samtidigt tre olika typer av bibliotekarieroller; universitetsbibliotekarie, folkbibliotekschef och bibliotekarie på ett juridiskt bibliotek.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Kärlekens lagar

I den här delen får vi möta Becky som arbetar som bibliotekarie på en juristfirma. Hon letar efter kärlek men efter flera misslyckade relationer bestämmer hon sig för att bara ha kul ett tag. Hon hamnar i säng med Foster och dom har verkligen roligt, if you know what I mean 🙂 Fast besluten att det var en engångsgrej vet hon knappt vart hon ska ta vägen när han någon dag senare visar sig vara det nya stjärnskottet på juristfirman hon arbetar på.

Utgångspunkten, att paret möts i ett sammanhang utan att känna varandra, för att sedan upptäcka att killen (om boken är berättad ur kvinnans POV) är den nya chefen, kollegan osv är väl beprövad och ganska förutsägbar men bortsett från det så gillar jag den här boken. Jag gillar att den flyter på så bra, den är underhållande och romantisk. Den tar inte upp några direkt djupa ämnen men känns heller inte ytlig för det. Jag gillar att Foster är den som verkar sukta mest, att det är han som kärar ner sig först och jag gillar bifigurerna, Beckys och Foster bästa vänner och Fosters lillasyster. Och slutligen gillar jag att Becky har en grundsäkerhet i sig själv och sitt eget värde, även om hon har en familj som är överpresterande genier som inte ser värdet i hennes utbildning och yrke.

Jag har gillat alla böcker i serien, det är kanske inga wow-böcker men det är mysigt och jag gillar både hur Title skildrar relationer och bibliotekarieyrket.

Läsutmaning:”En bok med ordet kärlek i titeln” (lite krystat kanske) i SelmaStories läsutmaning 2019 och Feelgoodfredags läsutmaning 2019.

Fakta:

Förlag: Loveread
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, vinst i en FB-tävling
Antal sidor: 315

Ett svar till “Kärlekens lagar av Sarah Title”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*