Kärlek på menyn av Debbie Johnson

Engelsk landsbygd, ett kafé, sommar, oväntade vänskaper och kärlek. Finns det någon kombination av ingredienser som skriker mer feelgood än det? Tveksamt va.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Kärlek på menyn

Laura är änka med två barn. Hon har svårt att hitta glädjen i livet igen och jobb utöver det eftersom hon har varit hemma med barnen sen de föddes. Men på Café Havsbris i Dorset är själ och hjärta viktigare än betyg och erfarenhet och när Laura får jobb där över sommaren släpar hon med sig barnen och hoppas, trots deras protester, att det ska bli en nystart för dem alla. Och Dorset levererar. Nya vänner, nya rutiner, nya miljöer och en himla snygg veterinär till granne, vad kan gå fel?

Kärlek på menyn är både en rolig läsning full men dråpliga situationer men också sorglig och romantisk. Boken är full av intressanta karaktärer, i form av stammisar på Café Havsbris, som man får lära känna alldeles lagom mycket för att de ska bli levande men utan att det blir för många att hålla reda på. Jag kände dock under läsningens gång att upplevelsen hade lyfts om det funnits någon mångfald i den här stora skalan av människoöden men det gör det inte vilket gör att boken, till viss del, känns lite daterad. Men var det en härlig sommarläsning, ja! Miljöskildringen är underbar och jag tycker att bilden av Lauras sorgearbete och relation till sina barn är väldigt fin.

Fakta:

Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, inköpt på Feelgoodfestivalen 2019.
Antal sidor: 327

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*