Kär i karriären av Christina Lauren

Efter den härliga läsupplevelsen Love and Other Words är planen att bocka av Christina Laurens andra böcker. Först på tur blev Kär i karriären som Loveread har översatt, den enda av Laurens böcker som översatts till svenska.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag

Evie och Carter möts på en maskerad (utklädda till Potter och Granger, hur sött är inte det), klickar och en spirande romans tar sina första steg. Men den haltar ganska snabbt när det visar sig att deras firmor plötsligt slås samman och de måste konkurrera om samma jobb (agenter i Hollywood). Att deras chef är en sexistisk skitstövel som försöker lägga krokben för Evie underlättar inte situationen. Vi får följa Evie och Carter från att tro att det ändå kan gå att ha en relation trots allt, till små oskyldiga bus för att få ett försprång till riktiga fulknep och hatkärlek, och det är riktigt roligt!

Där Love and Other Words var vemodigt vacker så är Kär i karriären rolig, sexig och fartfylld. Jag tror aldrig jag kommer skriva ”jag skrattade högt” i en bokrecension men med den här så log jag stort väldigt ofta och det säger mycket för att vara jag. Carter och Evie har en härlig kemi och de är båda smarta och fyndiga, dialogen dem emellan är riktigt underhållande. Jag var lite skeptisk i början till miljön, en skådespelaragentur i Hollywood, inte så mycket igenkänning där, men det funkar! Det ger ett extra lager till boken, en kommentar om kvinnor och mäns olika förutsättningar att göra karriär, svågerpolitik och sexism. Så härlig romance och jag är så glad att jag hittade det här författarskapet! Undrar vilken som blir min nästa Christina Lauren?

Läsutmaning: ”En bok skriven av en författare som använder pseudonym” i Feelgoodfredags läsutmaning 2019. Det funkar väl? Christina Lauren är en pseudonym för Christina Hobbs och Lauren Billings.

Fakta:

Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 416

Ett svar till “Kär i karriären av Christina Lauren”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*