Joe and Clara’s Christmas Countdown av Katey Lovell

Idag är det sju dagar kvar till julafton och jag och framförallt barnen räknar ner dagarna. Det här med böcker som bygger kring ett visst antal dagar eller ett visst datum osv har jag börjat märka fungerar bättre i teorin än praktiken. I höstas var det Colleen Hoovers November 9 som inte höll måttet och nu senast så tyckte jag dessvärre inte heller att Joe and Clara’s Christmas Countdown av Katey Lovell funkade riktigt.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Joe och Claras countdown to Christmas

Clara arbetar på en ungdomsgård där hon och hennes chef sliter för att få verksamheten att gå runt. De älskar ”sina” ungdomar och vill gärna ge fler chansen att ta del av deras verksamhet men de lider brist på både pengar och personal. In träder Joe. Joe har förlorat sin fru i en olycka och har svårt att hitta tillbaka till livet igen och bestämmer sig för att volontärarbete på ungdomsgården. Clara som precis har avslutat ett förhållande på ett dåligt sätt befinner sig också på en jobbig plats i livet. Tillsammans gör de en deal. Fram till julafton ska Clara ge Joe en present varje dag han arbetar och han ska ta med Clara ut på något roligt de andra dagarna. Tillsammans ska de hitta tillbaka till glädjen och om de på vägen hittar kärleken och räddar ungdomsgården desto bättre.

Alltså jag vill så gärna älska den här boken för premisserna är ju så bra. Två ensamma själar som möts. Härliga ungdomar som gör deras vardag lite roligt knasig. Sakta växande kärlek. Massa julstämning. Men det lyfter aldrig riktigt dessvärre. Jag går inte igång på det och jag har svårt att sätta fingret på varför. Men jag är i minoritet, på Goodreads har den 4,1 i betyg vilket är väldigt bra så kanske är det bara mitt allmänna, det-är-så-jävla-mörkt-hela-tiden-och-jag-är-så-trött-humör som färgade min läsupplevelse.

Fakta:
Förlag: HarperCollins
Utgivningsår: 2017
Format: E-bok, via iBooks
Antal sidor: 384