Jag ser allt du gör av Annika Norlin

Ännu en bokcirkelbok som jag nog aldrig hade plockat upp på egen hand för, noveller, det är inte min grej, or so I thought 😉

Annika Norlin, även känd under artistnamnet Säkert! har gett ut sitt första skönlitterära verk och vilken debut! Hon har med den här samlingen av 8 noveller fått mig att ifrågasätta min egen sanning att jag inte gillar noveller för det här gillar jag! Jag tänker inte försöka mig på att återge handlingen för det är på något sätt inte det viktigaste utan jag föll för tonen och människorna som Norlin skriver om. Det är vemodigt och lekfullt på samma gång. Vardagligt och magiskt. Nostalgiskt och modernt. Ni fattar vad jag menar, det är intressanta kontraster. Och för mig lyckas hon med det som jag nästan aldrig upplevt tidigare med noveller, att återge en historia utan att försöka komprimera en roman och att skriva om en idé utan att det blir för abstrakt. Bara en gång tidigare har jag blivit imponerad av en novell och det var med Daniel Sjölins novell Alla vill bara gå hem från Novellix. Jag får nog helt enkelt sluta säga att jag inte gillar noveller, jag är bara kräsen 🙂

Fakta:
Förlag: Weyler förlag
Utgivningsår: 2020
Format: Inbunden
Antal sidor: 218

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*