I väntan på Bojangles av Olivier Bourdeaut

Den här boken tipsade min bror mig om och efter lite tjat kände jag mig tvingad att läsa den. Eller nej, inte tvingad, jag känner mig alltid trygg med att jag kommer läsa något med kvalitet när bror min rekommenderar eller om boken i fråga kommer från Sekwa förlag. Så även denna gång? Ja, även om den var mer intressant än bra.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - I väntan på Bojangles

I ”I väntan på Bojangles” får vi stifta bekantskap med en familj, mamma, pappa, barn, som helt styrs av lust, känsla och impuls. Ur barnets perspektiv får vi följa med på deras dagliga äventyr, fullt av fester, dans och resor. Pappan är en fantastisk berättare slash lögnare, mamman dansar på gränsen till galenskap och sonen älskar dem båda. Men när mamman en dag nästan eldar upp deras lägenhet och skatteverket jagar pappan dör festen abrupt. Istället för fest får sonen besöka sin mamma på psyket och se sin pappa sörja.

Jag har, som ni kanske märker, svårt att beskriva handlingen, inte bara för att det var ett tag sedan jag läste ut boken, utan också för att det här inte är en handlingsdriven bok. När jag börjar läsa den har jag ingen aning om vart den ska ta vägen och så fortsätter den, och jag är inte överförtjust i den sortens böcker.

Men den har ett intressant tilltal och den får mig att tänka på Roald Dahl och Big Fish (filmen) i det överdrivna och smått absurda och hur vuxna ter sig i barns ögon och hur det är roligt och sorgligt på samma gång. Men nej, jag älskade den inte, till min brors stora förvåning.

Fakta:

Förlag: Sekwa
Utgivningsår: 2016
Format: E-bok via Storytel 
Antal sidor: 180

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*