Hem till Scupper Island av Kristan Higgins

Kristian Higgins var en de första romanceförfattarna jag kom i kontakt med. Hennes förmåga att kombinera humor, allvar och kärlek är det som gör att jag återkommer till henne. Nu har Printz Publishing gett ut hennes senaste bok vilket känns naturligt då det inte är en renodlad romance.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Hem till Scupper Island

Nora är läkare och lever med sin drömman och verkar ha livet under kontroll. Men när hon under loppet av en kväll blir påkörd och dumpad tar hon en timeout. Hon återvänder till Scupper Island där hon är uppvuxen. Hon återvänder till en distanserad mamma, en arg systerdotter och ett gäng med gamla klasskamrater och öbor som minns henne med allt annat än värme. När hon kommer ifrån storstadens tempo och yta börjar gamla sår bubbla upp till ytan. En frånvarande pappa och syster och ett trauma som satt djupa spår pockar på hennes uppmärksamhet och hon tvingas en gång för alla att ta tag i detta.

Det här är en berättelse som tar sin utgångspunkt i mörka och allvarliga ämnen men som ändå lyckas vara varm och rolig. Det är också en berättelse som lyckas ta upp väldigt mycket olika ämnen, mobbning, sexuella övergrepp, skilsmässa, kärlek, missbruk, utan att det känns splittrat. Det är väldigt mycket driv i boken och den är fylld med olika karaktärer. Jag tänker att det krävs en väldigt skicklig författare för att få ihop allt detta till en helhet som ändå flyter på så väldigt behagligt som den här berättelsen gör. En riktig pärla till feelgood!

Fakta:

Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, köpt på Printz bokmingel i mars
Antal sidor: 402

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*