Hatar att älska dig av Alisha Rai

Jag älskar att det finns ett svenskt förlag som helt och fullt satsar på romancegenren och som jobbar stenhårt för att sprida den och samtidigt värnar trogna romanceläsare så väl. Tack för att ni finns Lovereads! ”Hatar att älska dig” köpte jag på deras ”Afterwork med Lovereads” förra året (där jag också fick de fina bokmärkena). En supertrevlig kväll! Därför känns det så himla tråkigt att säga att ”Hatar att älska dig” inte alls gick hem hos mig.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Hatar att älska dig

Berättelsen har beskrivits som en modern Romeo & Julia. Livvy och Nicholas blev ett par när de var tonåringar och de hade en passionerad relation under några år. De ses som kronparet till deras familjers gemensamma företagsimperium men så avlider Livvys pappa och Nicholas mamma i en bilolycka och det river ett hål i familjerelationerna. Sorg, fulspel och svek gör att Livvy och Nicholas tvingas bryta med varandra. Livvy lämnar stan och Nicholas jobbar kvar i vad som nu enbart är hans familjeföretag. Åren går men deras känslor slocknar aldrig riktigt och en natt varje år möts de i hemlighet.

Konflikten i den här boken handlar om vad som skedde för alla de år sedan när Livvy och Nicholas bröt med varandra. Vad som sades eller inte sades. Det handlar om att våga lita på sina känslor, stå för dem och våga vara sårbar i dem. Våga möta sina mörka sidor och ge sig själv tillåtelse att bli älskad trots dem. Och det är alla jättebra teman men för mig blir det här en bok med väldigt lite substans. De mörka sidorna känns inte så mörka, och konflikten inte så djup. Det är tunt och bottnar inte och hör och häpna, jag tycker att det är för mycket sexscener i boken som tar plats på bekostnad av fördjupade karaktärer och intrig. Dessvärre inte en bok för mig.

Fakta:

Förlag: Loverads
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 415

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*