Frusen fjäril av Sylvia Day

Så har jag läst min första Sylvia Day! Tack och bock till Boomark Förlag för möjligheten att läsa och recensera!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Frusen fjäril

Teagan har en fantastisk karriär och ett underbart hem som hon har renoverat. Men hon bär på en sorg som hon är noga med att hålla för sig själv. Hon lever ett ganska enskilt liv med få vänner och arbetar så långt hon kan från hemmets trygga vrå. När grannarna plötsligt säljer sitt hus och hon bokstavligen springer på den nya ägaren, Garreth, är lugnet förbi. Garreth är en intensiv konstnär och attraktionen mellan dem är omedelbar.

Det här var en läsning som gjorde mig lite förbryllad. Det går alldeles på tok för fort i kärleksreaktionen mellan Teagan och Garreth. Det hånglas vilt utan att varken läsaren eller de har lärt känna varandra. Det är först när man lägger ifrån sig boken och har läst de allra sista sidorna som man som läsare förstår varför och då får historien en annan innebörd, en både sorglig och fin sådan som fortfarande ett tag efter läsningen gör mig lite sorgsen och varm om hjärtat. Det vore en oförlåtlig spoiler om jag skrev mer i detalj om det men berättargreppet som Sylvia Day har valt ligger henne tyvärr i fatet. Jag förstår att det ska vara en form av aha-upplevelse som förhöjer läsningen men dessvärre gör den 90% av läsupplevelsen en otjänst och jag har sett en del som inte ens har läst klart boken (jag är en obotlig måste-läsa-klart person dessvärre). Synd på vad som kunde ha varit en riktigt fin historia och läsupplevelse.

Fakta:

Förlag: Boomark Förlag
Utgivningsår: 2020
Format: Inbunden, recensionsexemplar från förlaget
Antal sidor: 193