Falla fritt av Heléne Holmström

På alla hjärtans dag gav jag mig själv den här boken i present. Jag köpte den när jag lyssnade på ett samtal med Lovereadas svenska författare när de arrangerade en romancekväll på Akademibokhandeln. Tjusigt signerad är den också!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Falla fritt

Charlotta är advokat och har tagit sig an ett pro bono fall för att ge bolivianska arbetare upprättelse efter en fabriksbrand. Ignacio arbetar med hållbarhetsfrågor på det svenska klädföretag som står anklagade för branden. Båda kämpar med att stå upp för sig själva och det de tror på. Och på grund av att de är stridande parter i en tvist måste de även kämpa med den attraktion som sprakar mellan dem…

Bra research är så viktigt för att göra en miljö och i förlängningen, en historia trovärdig och det märks så väl att Heléne är hemma i advokatmiljön. Eller vad vet jag egentligen, men det känns väldigt äkta 🙂 Det är konkurrens, vuxenmobbning, sena kvällar, idealism och cynism, skumpa och utekvällar på Stureplan. Och så är det förbjudna känslor, trevande osäkerhet, gillar han/hon mig för mig eller för att jag har information om tvisten? Jag gillar hur Charlotta och Ignacio brottas med sina ideal och osäkerheter och hur de trotsar sina rädslor och står upp för sig själva och ger sig hän till det de verkligen vill. Det är befriande att läsa och jag ser fram emot att läsa mer av Heléne!

Fakta:

Förlag: Loveread
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, köpt på Akademibokhandeln
Antal sidor: 415

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*