Evvie Drake börjar om av Linda Holmes

För första gången på länge har jag klarat av att lyssna på en ljudbok! Det går i vågor för mig det där. Ibland har jag inte alls fokus för att lyssna och hur jag än försöker så måste jag spela om och om igen innan jag verkligen hör. Men det kanske är våren som gör mig lite mer lugn för nu har jag kommit in i en period där jag kan njuta av ljudböcker igen. Och Evvie Drake börjar om var verkligen en njutning att lyssna på!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Evvie Drake börja om

Evvie Drake har förlorat sin man och hon kämpar med att hitta fotfästet i livet igen men mycket går på sparlåga, relationer, jobb och livet generellt. För att få ihop ekonomin går hon med på att bäste kompisen Andys vän Dean får hyra en del av huset. Deans liv går också på sparlåga efter att han mitt i en fantastisk baseball-karriär förlorat sin förmåga att spela. Evvie och Dean känner inte till varandras bakgrund och det blir grunden för deras vänskap. För båda är det en befrielse att inte definieras av sin historia. Tillsammans kan de klura ut hur de vill att deras framtida liv ska se ut istället. Och ja, det är så klart svårare är det låter och de snubblar en hel del på vägen men oj vad jag gillade att vara med på deras resa!

Jag var lite orolig att den här boken kanske var överhajpad och att jag skulle bli besviken men icke! Det var en historia där både miljö, karaktärer och språk harmoniserade så fint! Det kändes hela tiden väldigt otvunget, dialogerna, handlingarna och balansen mellan humor och allvar höll sig hela tiden på rätt sida. Men man ska inte låta sig luras av det tjusiga omslaget, det är inte en sockersöt historia. Som i all bra feelgood eller romance så är inte allt fantastiskt för hur kul hade det varit att läsa om? Det finns ett sorgligt stråk i bokens ton och vi får glimtar ut Evvies liv innan Dean som avslöjar en mörkare historia. Men om jag superduperkort ska summera min kvarvarande känsla så här någon vecka efter jag läst ut boken så är det ändå ”jag dör vilken charmig kärlekshistoria det här är”! Så ja, den här boken förtjänar all hajp!

Fakta:
Förlag: Lavender Lit
Utgivningsår: 2019
Format: Ljudbok/E-bok via Storytel
Antal sidor: 322

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*