En sommar i Paris av Sarah Morgan

Nu är sommaren halvvägs eller hur och jag jobbar med att bocka av mina olästa böcker med sommartema för annars kommer de bli liggandes till 2021. En sommar i Paris fick jag av en bokvän i vintras och den har fått gottat till sig tills vädret tillät läsning av den.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: En sommar i Paris

Grace överraskar sin man på deras 25-åriga bröllopsdag med en resa till Paris. Hans reaktion är att berätta hur tråkigt livet har blivit, att hon kväver honom och att han har hittat en annan betydligt yngre kvinna. Grace och hennes dotter sörjer sin man och pappa men när dottern säger att hon inte vill åka på sin planerade Europaresa om inte mamman åker till Paris så gör Grace det.

Audrey längtar tills hon går ut skolan och hennes mamma gifter sig med sin pojkvän för då äntligen kan hon få börja leva sitt liv för sig och inte behöva oro sig för sin mamma och hennes alkoholism. Hennes plan är att ta sig till Paris.

I Paris träffas Grace och Audrey, två vilsna själar som alltid levt sitt liv för andra och utan att låta någon verkligen komma dem in på livet. Tillsammans upptäcker de staden och sig själva.

Det här är bitvis en riktig spot-on bok! Jag har ingen erfarenhet av Grace och Audreys bakgrunder men deras känslor, sätt att hantera sitt liv känns så genuint. Det de har gått igenom är sorgligt men den vänskap som de finner i varandra är så fin. De är två till synes helt olika människor, i ålder och i sätt men det binder ett band mellan sig som känns både trovärdigt och vackert. Men boken är dessvärre också lite för tillrättalagt i slutet. Alla bitar faller på plats och jag tycker inte riktigt om den bild som läggs. Jag älskar ju ett HEA men det behöver inte vara ett HEA för precis alla karaktärer.

Jag har några go-to författare som aldrig gör mig besviken. Sarah Morgan är en sådan och En sommar i Paris var långt ifrån en besvikelse. Den hade några riktiga ljusglimtar som jag kommer minnas med värme men också några lite för sockersöta moments som drog ned helhetsintrycket. Men överlag en riktigt härligt somrig läsning!

Fakta:

Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2019
Format: Danskt band
Antal sidor: 367

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*