En dag i livet av Matt Lamothe

Bokomslag - En dag i livetMina barn vill sällan läsa samma böcker så det är inte ofta jag läser barnböcker från början till slut. Det blir några kapitel i en bok som barn nummer ett har valt ena kvällen och andra kvällen blir det några kapitel i en annan bok som barn nummer två har valt och sen den tredje kvällen så vill barn nummer ett börja på en ny bok och så går det runt på det sättet. Jag har påbörjat en himla massa barnböcker men inte slutfört så många. Det hjälper inte heller att det ena barnet helst läser faktaböcker och humorböcker och det andra barnet helst vill läsa serier och pixiböcker medan jag förgäves försöker prata mig varm för fantasy och äventyr.

Men så plötsligt händer det. På senaste biblioteksbesöket fastnade min blick på vad som såg ut att vara en väldigt snygg bok på barnavdelningen, vilket visade sig vara en väldigt bra bok också. ”En dag i livet” är en faktabok där vi får följa 7 barn från 7 olika länder. Japan, Peru, Uganda, Italien, Ryssland, Indien och Iran. I 15 avsnitt får vi inblick i deras liv, så olika men ändå så lika. Vi får bl.a. se vad de har på sig när de går till skolan, vad de äter till frukost, lunch och middag, vad de gör i skolan, vad de leker efter skolan och hur de hjälper till hemma.

Det är en stillsam bok där bilderna är det som får ta mest plats även om de ackompanjeras av text där barnen själva berättar om det vi ser. Det är en varm bok med vackra bilder i milda färger som jag och barnen har samlats kring flera gånger nu. Vi läser, tittar, jämför och pratar. Vi rekommenderar den varmt till barn och vuxna i alla åldrar.

Fakta:
Förlag: Pagina Förlag
Utgivningsår: 2017
Format: Tryckt bok (lånad på biblioteket)
Antal sidor: 52

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*