Det slutar med oss av Colleen Hoover

Detslutarmedoss-bokomslagFinns det någon motsvarighet till begreppet tragikomisk inom romance? Tragiromance? Jag får 3580 träffar på Google när jag söker på det men föreslås att istället söka på tragic romance som ger över 100 000 träffar, så det är ett begrepp i alla fall och så klart har Goodreads en lista på ”Popular Tragic Romance books”, den siten har en lista för allt. Nu har jag läst Lovereads andra översatta bok av Colleen Hoover och jag undrar, för er som har läst mer av henne, är hennes specialitet tragic romance? Don’t get me wrong, det är ju romance så det slutar lyckligt men det är en jäkla resa för att komma dit.

I den här boken är vår hjältinna Lily, som en kväll, när hon tagit sin tillflykt till ett lägenhetstak, träffar Ryle. De har en magisk kväll där uppe då de, i skydd av mörkret och anonymiteten, öppnar upp sig för varandra. I tron att de aldrig kommer ses igen, fortsätter de med sina liv, men av en slump kommer Ryle in i Lilys liv igen när hon precis har öppnat en egen blomsteraffär i Boston, något hon drömt om länge. Ryle och Lily inleder ett förhållande och det dröjer inte länge förrän de är djupt förälskade i varandra. Men säg den lycka som varar för det dröjer inte länge förrän Ryle visar sidor av sig själv som chockar Lily.

Utan att säga för mycket så berättar den här boken om hur historien lätt upprepar sig hur medveten man än tror sig vara och hur det som kan vara det bästa som hänt en även kan vara det värsta och att det kan vara väldigt svårt att se vad som är rätt väg att gå. Den berättar också om skam på ett sätt, den kommenterar det som för mig var en av me-too rörelsens kärna, att lägga skammen där den hör hemma, hos förövaren, inte offret.

Det slutar med oss är en väldigt bra romance, mycket mörkare än vad jag är van att läsa i denna genrer, men den berättar en viktigt historia och den har intressanta och bra gestaltade karaktärer.      Illustrerat hjärta

Fakta:
Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2018
Format: Inbunden
Antal sidor: 409

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*