Det lilla simsällskapet vid havet av Katie May

Alltså jag blir så nöjd med mig själv när jag läser en bok som legat på TBR-hyllan över ett år. Jag känner mig liksom nyttig på nått sätt. Det lilla simsällskapet vid havet köpte jag (tror jag, minnet är inte det bästa) när jag fyllde 40 och fick en himla massa presentkort på olika bokaffärer.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Det lilla simsällskapet vid havet

På stranden i Whitstable möts Deb och Maisie. Varje dag när tidvattnet tillåter simmar de i havet. De är till synes två helt olika kvinnor, med olika bakgrund men de delar kärleken till havet och att få ha sin dagliga stund på stranden för att fly eller hantera sina liv som inte har gått som de planerat.

Lite mot deras vilja blir de dagliga simturerna till ett litet simsällskap när fler personer ansluter. När stranden hotas av exploatering startar sällskapet en motrörelse och det som från början var något individuellt för Deb och Maisie blir till en rörelse som berör så många fler i deras lilla samhälle och som får både Deb och Maisie att se på sina val och möjligheter på nya sätt.

Jag blev glatt överraskad av den här boken! Jag har ju en tendens att stirra mig lite blind på böckers betyg på Goodreds och där har den här boken bara 3,38. Kanske att karaktärerna är lite tillspetsade men jag tyckte det var en väldigt varm berättelse om en samling kvinnor som gått vilse i livet och som ofrivilligt men bara genom att vara sig själva hjälper varandra att hitta nya vägar. Utan att låta som en isdrottning (jag är verkligen ingen prinsessa) så är det väldigt sällan jag skrattar eller gråter jag när jag läser böcker men den här hade lite av allt. Där fanns det knasiga, det sorgliga, det gulliga och det upprörande, allt med stranden och havet som kuliss. Det var en riktigt bra semesterläsning!

Fakta:
Förlag: Lind & Co
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 391

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*