Crazy rich i Asien av Kevin Kwan

Bokomslag - Crazy rich i Asien

Den här boken så full av karaktärer och relationer och sidohandlingar att det inte gör sig att summera handlingen i några väl formulerade rader. Men ramhistorien kretsar kring Nick och Rachel som blir tillsammans när de undervisar på samma universitet i New York. Efter två år övertalar Nick Rachel att följa med honom till Singapore över sommaren för att möta hans familj och det blir en sommar hon aldrig kommer glömma. Och det är nu det blir rörigt. Nick har en gigantisk släkt där alla medlemmar har egna agendor och sjukt mycket pengar. Alltså sjukt mycket! Men ingen verkar riktigt nöjd eller lycklig för det. Vi får utöver Nick och Rachel följa Nicks mamma som absolut inte tycker att Rachel duger till honom. Och Nicks kusiner och farmor osv osv.

Det är en helt sanslös värld som Kevin Kwan målar upp och det är ganska fascinerande att läsa om. Han lyckas också hålla den lite grundad med Rachel som har en helt annan bakgrund och som ser på Nicks värld på ett för honom nytt sätt. Men det landar aldrig riktigt känslomässigt för mig. Så det blir mer en intressant bok än något annat. De framträdande känslan som väcks hos mig är faktiskt hunger! Det äter så sjukt god mat hela tiden så jag knappt står ut.

Men jag är ändå sugen på att läsa de övriga delarna i serien för det är fascinerade. Jag kan liksom inte sluta titta in på denna galna värld.

Fakta:

Förlag: Lovereads
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden
Antal sidor: 467

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*