Clap When You Land av Elizabeth Acevedo

Det här är min andra bok som jag läser/lyssnar på av Elizabeth Acevedo. Hon är en relativt ny och väldigt uppskattad ungdomsboksförfattare från Dominikanska republiken. Ingen har ännu varit en solklar femma men Clap When You Land kommer närmast, men så har jag ju heller inte läst The Poet X ännu som jag tror hon slog igenom med.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag: Clap When You Land

2 unga kvinnor, 2 länder, 2 historier, 1 hemlighet, 1 pappa. Camino bor i Dominikanska republiken och varje sommar ser hon fram emot att hennes pappa kommer hem från New York där han arbetar resten av året. I New York bor Yahaira och varje sommar saknar hon sin pappa när han jobbar i Dominikanska republiken. Men den här sommaren kommer bli annorlunda, den här sommaren kommer pappas plan aldrig fram, det kraschar i Atlanten. Camino och Yahaira har samma pappa men de känner inte till varandras existens förrän de förlorar honom.

Det här är en finstämd historia om sorg och saknad, både för det som gått förlorat och för det som kunde ha varit. Jag lyssnade på ljudboken och i ett rappt tempo som i början fick mig att tänka på spokenword alterneras perspektiven mellan Camino och Yahaira tills de till sluts möts. Vi får ta del av deras olika vardag, kärleksintressen, rädslor, utsatthet och framtidshopp samtidigt och i relation till saknaden efter pappan och vetskapen om hans lögn. Det är en relativt kort historia, 5,5 timmar men det sägs, tänks och känns mycket på den tiden! Så om du har förmågan att lyssna på ljudbok utan att tänka på en miljoner andra saker (funkar för mig ibland) så tycker jag du ska lyssna på den här!

Fakta:
Förlag: Quill Tree Books (HarperCollins)
Utgivningsår: 2020
Format: Ljudbok via Storytel
Längd: 5 h och 32 min

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*