City of Ghosts av Victoria Schwab

Jag läser just nu en bok inför kommande bokcirkelträff som jag inte är så förtjust i. Ska inte avslöja ännu vilken bok det är men jag har en känsla av att jag kommer vara i minoritet vad gäller mina känslor för den… Jag var i alla fall tvungen att bryta av med något mer tillgängligt så jag lyssnade på ”City of Ghosts” av Victoria Schwab som jag laddad ned via Storytel för flera månader sedan men inte blivit av att jag lyssnat på, förrän nu.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - City of Ghosts

Cass föräldrar arbetar med att skriva böcker om spöken och det övernaturliga men det är Cass som faktiskt kan se dem, spökena alltså. Allt sedan hon föll i vatten och nästan, eller faktiskt, drunknade, har hon kunnat se spöken. Hennes bästa vän, Jacob, är till och med ett spöke, det var han som räddare henne ur vattnet. När hennes föräldrar får ett uppdrag att spela in en tv-serie om hemsökta platser flyger hela familjen till Edinburgh och där ställs Cass inför det mörkaste och ondaste spöket hon någonsin mött. Och hon tvingas ställa sig frågan varför. Varför kan just hon se spöken, vad är meningen med det, finns det ett syfte hon inte förstår och vet Jacob mer än han säger?

Det här är en mysrysare för barn i mellanåldern och uppåt. Premisserna var klockrena; spöken, Skottland, parallella världar och den är bra! Men av någon anledning så nådde den inte riktigt ända fram, något saknas. Jag tror att det kan vara att jag inte kände att Cass och hennes öde hade rört sig framåt när boken var slut, i förhållande till utgångsläget i början av historien. För man vill ju se en utveckling, men varken Cass, eller jag, var mycket klokare när boken var slut. En del två är visserligen på gång så det kan det ju bli ändring på då. Jag tror att det också kan vara så enkelt som att jag inte lyckades vara helt närvarande när jag lyssnade. Det är på något sätt risken när man lyssnar på böcker. Det krävs mer av mig för att jag ska kunna ta till mig boken när jag lyssnar, men när jag lyckas vara helt närvarande så är det ju fantastiskt att höra någon annan läsa högt.

Fakta:

Förlag: Scholastic, Inc.
Utgivningsår: 2018
Format: Ljudbok, via Storytel
Språk: Engelska
Längd: 5h, 2m

Ett svar till “City of Ghosts av Victoria Schwab”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*