Brevvännerna av Eli Åhman Owetz

Efter vad som känns som att hela Instagram har läst Brevvännerna av Eli Åhman Owetz (mitt flöde består visserligen till 95% bokkonton) har nu även jag läst denna feelgood om kärlek, lycka och sorg mitt i livet.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Brevvännerna

Malin har drivit bondgård med sin man sen för alltid men det finns ingen kärlek kvar mellan dem och Malin längtar efter värme, närhet och sex. Hon skriver av sig sina känslor i ett brev men råkar glömma det i en bok som hon lämnat tillbaka på bokbussen. Där hittar Erik brevet. Han är skild men längtar efter att vara en del av ett ”vi” igen. De börjar brevväxla och utan att ens veta varandras namn blir det vänner och snart utvecklar de en relation som ingen av dem kan klara sig utan.

Det här är en kärleksroman om två individer som möter kärleken igen vid en tid i livet då de båda trodde att de kanske var för sent. Jag tycker den här boken håller hög klass, det är välskrivet och jag känner författarens omsorg om sina karaktärer och de miljöer de lever i. Idén med en anonym brevväxling via bokbussen är så charmig och även om det finns mycket sorg i den här berättelsen, en ny början innebär ju slutet på något annat, så är det ändå värmen och hoppet som stannar kvar när jag har läst sista sidan.

Fakta:

Förlag: HarperCollins Nordic
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 340

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*