Boken om lagom av Göran Everdahl

Boken om Lagom - BokomslagI några dagar nu har jag lyssnat på när Göran Everdahl läser sin egen bok där han grottar ned sig i ordet lagom och det är verkligen en lagom bok. Inte bara massa gapflabb, det hade varit för mycket, och inte bara allvarlig fakta, det har varit för lite. Den här boken är både lite rolig, jag småskrattar på pendeln, och den bjuder också på intressant fakta så ja, den är väldigt lagom och jag gillar det!

Boken tar upp vad lagom är i svenska mått mätt inom områden som mat, musik, mode, film osv med nedslag i historien, kulturhistoria är ju ändå Görans gebit, och han träffar mitt i prick tycker jag. Han pratar om fredagsmys, om Ingmar Bergman, Abba, kärnkraftsomröstningen, Systembolaget och man skulle kunna tro att det skulle bli någon slags parodi när man gräver i detta lustiga ord som inte finns i något annat språk, men jag hör värme. Lagom är ju ändå något väldigt klokt. När jag gör vad jag tycker är lagom, på jobbet och hemma så mår jag ju oftast bättre. Gör jag för mycket mår jag antingen dåligt för att jag är stressad eller för att jag känner mig otillräcklig och gör jag för lite kan jag också känna mig dålig eller oinspirerad. Jag vill ju ha balans. Jag vill ha ett lagom liv helt enkelt, lagom för mig.

För er som undrar om Göran Everdahl är en bra inläsare så blir svaret så klart ja, han har en alldeles lagom trevlig röst och läser med lagom inlevelse, och där får det här inlägget sluta för annars har jag överanvänt ordet lagom och det vore ju inte särskilt lagom av mig.

Fakta:
Förlag: Nordstedts
Utgivningsår: 2018
Format: Ljudbok (via Storytel)
Längd: 3h, 5min