Tips på barnserier som hela familjen gillar!

Jag och mina barn har inte riktigt samma smak vad gäller böcker. När jag ska läsa för dem försöker jag propagera för fantasy och mystik men de kontrar med ”Dagbok för alla mina fans” och ”Trädkojan”. Men vi kan oftast mötas över ett seriealbum så det är tur att det finns så många bra barnserier. Här kommer tre korta tips på serier vi har läst senaste tiden som har gått hem hos mamma 39 år, storebror 10 år och lillebror 7 år. Att de alla innehåller starka flickporträtt gör läsupplevelsen ännu bättre. Barnen ger alla tummen upp!

Bokomslag på tre barnserier

Hilda och den svarta hunden av Luke Pearson

Behållningen för mig när jag läser om Hilda (finns flera album) är de vackra bilderna, Hildas nyfikenhet och alla ursöta varelser som okommenterat befolkar Hildas värld. I den här delen är det en gigantisk svart hund som skrämmer slag på staden. Det är roligt, fantasifullt och vackert!

Superdövis av Cece Bell

En självbiografisk berättelsen om Cece som förlorar hörseln när hon är 4 år. Hur är det att ha hörapparat och känna sig annorlunda i skolan och med jämnåriga? En charmig berättelse om vänskap.

Siri och vikingarna av Patric Nyström & Per Demervall

Siri vill ut på de sju haven som alla andra vikingar i hennes by men får höra att det är för farligt för en liten flicka. Vad gör hon då? Gömmer sig på skeppet och när hon upptäcks är det redan för sent, nu är hon på väg mot Miklagård och äventyr!

Har du läst någon bra serie som du kan tipsa oss om?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*