Bara på besök av Beth O’Leary

Beth O’Leary skrev en av mina favoritböcker inom feelgoodgenren 2019, Sambo på försök så jag såg verkligen fram emot uppföljaren Bara på besök. I vanlig ordning så drog jag ut på läsningen av en bok som jag verkligen längtat efter. Whats up with that?! Bara på besök kom ut på engelska i april och på svenska i början av oktober och NU har jag äntligen läst den.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Eileen och Leena må leva två skilda liv, en i lantliga Yorkshire och en i myllriga London. Som mormor och dotterdotter är de också från olika generationer och befinner sig på helt olika platser i livet. Men de har båda behov av förändring. De behöver en nystart efter att Leenas syster och Eileens andra barnbarn avlidit i cancer. När Leena bryter ihop på jobbet tvingas hon till 2 månaders semester och det är då en helt galen tanke dyker upp. Tänk om hon och Eileen skulle byta liv? Då kan Leena få varva ned på landet och Eileen kanske kan träffa en ny man i storstan?

Det här är en historia som handlar om sorg, förlåtelse och att våga vända blad och gå vidare i livet, oavsett ålder. Det är en finstämd historia samtidigt som det är mycket tempo. Det är en myriad av karaktärer och alla är lite knasiga på olika sätt. Och det är nog det som gör att jag inte fullt ut kan sugas in i den här bokens värld. Det är lite för många karaktärer och Eileen är lite för peppig och framåt för att jag ska kunna relatera och verkligen ta henne till mig. Det är en på alla plan mysig bok och jag gillade Leena som karaktär och hennes kärleksrelation, men den har inte det där lilla extra. Jag tror inte jag gillar böcker som har två huvudpersoner med olika liv. Alltså jag älskar ju romance med 2 huvudpersoner, dvs kärleksparet, men inte när det är två separata huvudpersoner som träffar varsitt kärleksintresse osv. Det blir för många människor att engagera sig i. Jag gillade verkligen den här boken men den fick mig inte att glömma omvärlden när jag läste den.

Fakta:
Förlag: Printz Publishing
Utgivningsår: 2020
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 348 (inbunden)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*