Asymmetri av Lisa Halliday

Det här är inte en typiskt Linnea-bok men det är en typisk bokcirkelbok för i alla fall min cirkel. Men jag är inte den som är den, en av poängerna med att vara med i en bokcirkel är ju, tycker jag, att bredda sin läsning. Men jag har krävt att vi inom en snar framtid ska läsa en feelgoodbok tillsammans!

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - Asymmetri

Boken består utav tre delar. I den första får vi vara med när förlagsassistenten Alice inleder ett förhållande med den betydligt äldre och berömda författaren Ezra Blazer. I den andra får vi möta ekonomiprofessorn Amar som är på väg att besöka sin bror i Irak men blir kvarhållen på flygplatsen när han ska mellanlanda i London. I den tredje och sista delen får vi läsa en inspelning av en intervju med Ezra där han berättar om sitt liv och skrivande för en kvinnlig journalist.

Vad får Ezra och Alice ut av sitt förhållande? De verkar inte direkt förälskade. Vad har Alice historia att göra med Amars? Vad handlar meningen ”Hälsan för halsen, Bronzol” om, som dyker upp, mest när Alice träffar sin granne? Massa frågor väcks när man läser den här boken. Men precis som i livet så går inte allt jämnt upp, och precis som i boken så har inte alla historier ett snyggt hopsytt slut. Livet och den här boken består av motsättningar, ögonblicksbilder, osäkerhet, slemmiga gubbar, drömmar, orättvisa och utsatthet. En del av mig blir irriterad på det och en del av mig blir fascinerad. Gillar jag den här boken? Jag vet inte. Den var intressant att läsa och intressant att diskutera.

Fakta:
Förlag: Norstedts
Utgivningsår: 2019
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 319

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*