Arvet efter Kaiser – Kristina Hård

Kleptomania, Snösommar och Blodkraxa utgör tillsammans serien Arvet efter Kaiser. En fantastik-serie skapad av Kristina Hård som är både skräck, folktro, saga och dystopi på samma gång.

Bokomslag - Arvet efter Kaiser

Historien tar sin början med en tågolycka så allvarlig att den skakar om Sverige. Alla tros vara omkomna tills Linus Kaiser en tid efteråt dyker upp ur skogens djup, synbart skakad och förändrad. När han senare lyckas bygga upp en förmögenhet och ett luftskeppsimperium är det flera som undrar vart hans rikedomar kommer ifrån. När han avslöjar sin hemlighet för Ingra Varg dras hon in i en livsfarlig jakt på mytomspunna rikedomar långt in i bergens djup, berg som bevakas av troll. När Kaisers imperium till slut rasar drabbas Sverige av en vinter som aldrig vill ta slut, landet lamslås och ingen elektronik fungerar. Men det minskar inte suget efter guld…

Kristina Hård har med den här serien lyckats bygga upp ett Sverige som är hårt och kallt. Man känner igen sig samtidigt som allt är främmande vilket skapar en magisk känsla. Det här Sverige befolkas av varelser från den svenska folktron med fokus på troll. Och både trollen och människorna är komplicerade och mångfasetterade, beundransvärda och avskyvärda.

Det är en serie som helt och fullt bygger på varandra vilket gör det lite svårt att hänga med när det går ett tag mellan både utgivning och läsning och sista delen kan ha fått ett lite förhastat slut enligt mig. Men jag är väldigt imponerad av Kristina Hårds världs- och historiebygge och hennes ton som följer med i alla tre delar. Det är välskrivet och välkomponerat och väldigt, väldigt spännande!

Fakta:
Förlag: Mörkersdottir förlag och Kraxa förlag
Utgivningsår: 2017-2019
Format: Biblioteksböcker och E-bok via Storytel
Antal sidor: De ligger på runt 300 sidor per bok

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*