Arv och miljö av Vigdis Hjorth

Att vara med i en bokcirkel är väldigt roligt och jag kan verkligen rekommendera det. Det leder ofta till roliga samtal om böcker som man kanske inte hade kommit sig för att läsa annars. Vissa böcker blir som en glad överraskning och andra… inte. Vissa är vi helt överens om och andra… inte. ”Arv och miljö” var en sådan inte-bok.

Bokomslag Arv och Miljö

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Utgångspunkten i boken är en arvstvist om ett par sommarstugor vid havet. Bergljot är bokens huvudperson som vi får följa genom denna tvist som väcker gamla minnen, konflikter och rädslor till liv. För 25 år sedan bröt Bergljot med familjen, varför?

Det här är en bok om trauma, skuld och arv och det är ju ett väldigt allvarligt och intressant tema men jag klarar inte av den här boken, jag upplever den som så fruktansvärt tråkig. Förlåt! Det är en berättelse som, om man ser till händelseförloppet, gott och väl skulle rymmas på 100 sidor men den upprepas och upprepas och upprepas över 366 sidor. Vigdis Hjorth har ett sätt att skriva med just upprepningar och mina bokcirkelvänner tyckte det var jätteintressant för Bergljot är en ältare och språket blir en reflektion av karaktären och ja, jag fattar det, men det blir ändå tjatigt. Usch vad jag är negativ, jag hör det själv, och för att fullgöra min sågning så kommer jag t.o.m. att sätta upp boken på punkten ””En bok med ett fult omslag” på min läsutmaning. Nej, det här var inte för mig, nästa bok får bli något mer fartfullt och roligt.

Fakta:

Förlag: Natur & Kultur
Utgivningsår: 2018
Format: E-bok, via Storytel
Antal sidor: 366

Ett svar till “Arv och miljö av Vigdis Hjorth”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans