A Hunger Like No Other av Kresley Cole

Paranormal romance är en genre som jag i teorin älskar. Men jag har inte läst så mycket. Tror det beror på att jag inte exponeras så mycket för det för de flesta av de jag följer på Instagram läser annan typ av romance. Sen är det svårare än i annan genre att skilja det bra från det dåliga. Det är en stor genre och det finns så mycket att välja mellan men dålig paranormal kan bli så väldigt dålig men så klart också så väldigt bra. Därför var jag så himla förväntansfull att läsa en paranormal romance som så många tipsat om och hyllat men oj så olika man kan tycka…

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Berättelsen utspelar sig i en värld som utöver människor befolkas av vampyrer, varulvar, valkyrior, spöken och andra varelser. Och alla verkar vara i krig med de andra på ett eller annat sätt. Laclain är en varulv som har spendera en smärre evighet fastkedjad under Paris gator och om och om igen brunnit i en helveteseld och det var vampyrerna som satte honom där. När han känner doften av sin ”mate”, hans ödesbestämda kvinnliga partner ovan jord lyckas han göra sig fri för att ta upp jakten på henne. När han väl slår omkull henne och är redo att göra henne till sin upptäcker han att hon är vampyr men han kan ändå inte motstå henne och tvingar sig med till hennes hotellrum.

Emmaline befinner sig i Paris för att leta efter sin okända far som är vampyr. Hennes avlidna mamma var valkyria. Hon har hela sitt liv sett sig som annorlunda och en i grunden rädd person. När Laclain tvingar sin närvaro på henne tror hon sig inte kapabel att göra motstånd och hon går med på att köra honom hem till Skottland och till hans klan. Han är övertygad om att om hon bara tvingas umgås med honom länge nog så kommer hon aldrig vilja lämna honom.

Var ska jag börja? Min romancebokcirkel läste den här för vår senaste träff och vi var rörande överens om att det här inte höll måttet. För mig är det dels en för ointressant story som inte bjuder på tillräckligt intressanta karaktärer eller miljöer, det byggs inte upp en värld som jag vill besöka om och om igen. Men det handlar till stor del också om alldeles för många problematiska sexscener. För mig är det nästan som att läsa en gammal ”bodice ripper” (jag har visserligen bara läst en sådan men läst om dem) där kvinnan blir förälskad i sin kidnappare och våldtäktsman. Det är brist på samtycke och den här bilden av att man ska äga den man älskar är obehaglig, ”klä på dig så ingen annan man tittar på dig”. Jag vet att det finns de som älskar den här serien där jag tror del 19 kommer ut i år. Och jag har hört att det är delar i serien som är helt annorlunda och mycket bättre. Men för mig funkade det inte alls. Har du en helt annan åsikt än mig så bra! Jag bedömer boken aldrig läsaren. Hade stora förhoppningar men blev väldigt besviken. Jag får helt enkelt fortsätta min jakt på, för mig, bra paranormal romance.

Fakta:
Förlag: Simon & Schuster
Utgivningsår: 2006
Format: E-bok via Storytel
Antal sidor: 360 (i vanlig pocketformat)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*