A Duke by Default av Alyssa Cole

I maj bär det av till Skottland! Jag ska tillsammans med en kär vän, Go Slow Travel, Simona Ahrnstedt och ett gäng andra bokälskare spendera några dagar i Glasgow och Edinburgh och grotta ned mig i kultur och litteratur och framförallt romance. Behöver jag säga att jag längtar! För att komma i stämning så tänkte jag att jag ska försöka läsa så mycket skotsk romance och feelgood som jag kan och ”A Duke by Default” är först ut.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - A Duke by Default
Jag köper alltid magneter när jag är ute och reser och här är ett axplock, undrar vad för magnet jag får med mig från Skottland?

Det här är andra delen i en serie som heter ”Reluctant Royals”. Jag har inte läst första delen men som så ofta i romance så behöver man inte det eftersom att varje del oftast har en ny huvudperson och ny story, så även denna gång.

Kort så handlar boken om Portia Hobbs som lämnar ett privilegierat men struligt liv i New York, för att vara lärling till en skotsk svärdsmed. Svärdssmeden, Tavish McKenzie, är en butter men sexig man som har en passion för historia och svärdssmide men mindre för marknadsföring. Portia tar sig an hans webbsida och under sin research upptäcker hon att han är den rättmätiga arvtagaren till titeln ”The Duke of Edinburgh”. Hon upptäcker också en del om sig själv och tillsammans upptäcker de varandra, wink, wink 🙂

Det här en ingen skotsk romance a’la kilt och högländare, det är en nutida romance som jag har lite blandade känslor för. Jag gillar mångfalden i boken och jag gillar att Portia brottats med sin självkänsla och att det troligen finns en odiagnostiserad adhd med i bilden. Men samtidigt så kryllar det av kungligheter och extremt rika människor vilket gör att resultatet blir både relaterbart och främmande på samma gång. Jag tänker så här, det här var inte min sista Alyssa Cole men det var nog min sista bok om kunglig romans. Med det sagt så tar jag hemskt gärna emot fler tips på annan bra romance eller feelgood som utspelar sig på Skottland!

Fakta:

Förlag: Avonbooks
Utgivningsår: 2018
Format: E-bok, köpt via iBooks
Antal sidor: 384

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*