99 Percent Mine av Sally Thorne

Äntligen! Jag och alla med mig som läst och älskat Sally Thornes debutbok ”The Hating Game” har räknat dagarna till hennes andra bok skulle landa i bokhandeln och nu är den här och jag har läst den! Hur var den? Höll den samma klass? Rekommenderar jag den? Lugn, jag kommer till det.

Handling och vad jag tycker och tänker om den

Bokomslag - 99 Procent Mine

Det här är en bästa vän till älskare-typ av romance. Darcy och Tom har varit bästa vänner sedan de var barn men medan hon har rest jorden runt har han levt ett stillsamt liv med sin fästmö sedan flera år tillbaka. Men så ärver Darcy och hennes tvillingbror Jamie ett hus och anlitar Tom för att renovera det. Darcy som har älskat Tom sedan hon var 8 år måste nu leva och jobba tätt ihop med honom, någon hon har undvikit genom alla sina resor. När det också visar sig att Tom har separerat och är singel ser Darcy sin chans att äntligen få sina drömmars man men det visar sig svårare än hon trott.

Först och främst, jag tänker inte jämföra den här boken med ”The Hating Game”. Alla böcker borde bedömas på sina egna meriter. Med det sagt, jag tycker det här är en väldigt bra romance! Jag gillar berättelsens upplägg där renoveringen av huset blir som ett eget universum där Darcy och Tom lär känna varandra igen. Jag gillar karaktärerna, alla har ganska många skavanker. Darcy är egoistisk och pratar först och tänker sen. Tom är en people pleaser och kan inte sätta gränser och Jamie är självisk och självgod. Men jag gillar det! Det är inte tillrättalagt. Sen gillar jag hur Sally Thorne skriver, det är roligt och modernt och det flyter och känns så lätt. För mig är Sally Thorne fortsatt en favorit inom modern och rolig romance, den typ av romance som jag gillar bäst.

PS. Visst är det väl en blinkning till ”Stolthet och Fördom” på sidan 194?

He explodes out of the room, almost knocking over Truly. […] – What did you do to him? – I’m really not sure, I say…


Jag tänkte genast på scenen där Darcy stormar ut ur Charlotte och Mr. Collins stuga efter att ha besökt Lizzy (och velat bekänna sina känslor).

Fakta:

Förlag: Piatkus
Utgivningsår: 2019
Format: Inbunden, köpt via Adlibris
Antal sidor: 368 (inkl. en epilog till ”The Hating Game”)

Ett svar till “99 Percent Mine av Sally Thorne”

  1. Pingback: Årets läsutmaningar, hur går det då? - En bokromans

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*