2018 års bästa!

Jag är inte en person som har för vana att summera året på något djuplodande sätt eller sätta mål och löften för kommande år (förutom läsmål) men med Goodreads är det lätt att se tillbaka på sin läsning under året. Mitt läsår 2018 har varit ett av mina roligaste! Jag tänker att jag mest läster romance och feelgood men när jag skulle välja ut mina bästa läsupplevelser för året blev det en saligt blandning. Romance, så klart, men även en faktabok, ett seriealbum, en ungdomsbok, fantasy och t.o.m. en novell (vilket jag vanligtvis inte läser)! Här är 9 av mina bästa läsupplevelser:

Åretsbästa2018

2018 var jag också på den första Feelgoodfestivalen i Mariefred, en dag fylld med nya möten, möten med böcker, författare och andra läsare, det blir en repris på det 2019!

Jag tog också mina allra första högskolepoäng i litteraturvetenskap! 7,5p på Linnéuniversitetet med kursen ”Romance – kärleksromaner från tre decennier”. Det var en fantastiskt roligt kurs! Jag fick lov att helt nörda ner mig i romancegenren under sommaren och igen, massa nya möten, med nya böcker och andra läsare. Det var också den kursen som gjorde att jag startade den här bloggen, det var så himla kul att få skriva och jag ville inte sluta med det när kursen var slut, även om mina recensioner här inte går lika djupt som de på kursen. Nästa år kanske jag lägger upp mina analysuppgifter på bloggen.

Det är lite lustigt att när jag slutade jobba på bibliotek så ökade min läslust. Hur går det ihop kan man undra? För mig blev det, en oväntad, befrielse att ha läsningen helt för mig själv, helt frikopplad från jobbet. Nu kan jag, äntligen, läsa precis vad jag vill och inte behöva fundera på om jag kan använda det jag läser i jobbet på något sätt. Tidigare hade jag en ovana av att alltid kolla upp om den boken jag ville läsa fanns på ”mitt” bibliotek så jag kunde tipsa om den på jobbet.

2019 då? Jag kommer fortsätta läsa fritt och blanda alla möjliga genrer, jag diskriminerar ingen, men lite mer romance lär det bli i början av året för i maj bär det av till Skottland med Go Slow Travel och Simona Ahrnstedt! Som jag ser fram emot det! Fem dagar med, ja jag tjatar, nya möten med böcker, författare och läsare! Finns det något bättre?

Gott Nytt år på er!

Bitmojigottnyttår

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*